2021-07-15 08:33:19• hírek • Szatmár.ro

Új trió a kaplonyi RMDSZ élvonalában

Tisztújító közgyűlést tartott szerdán, július 14-én a Romániai Magyar Demokrata Szövetség kaplonyi szervezete.

A községi kultúrotthonban az év talán legforróbb napján szépszámú érdeklődő vett részt a rendezvényen. Jelen volt Pataki Csaba, a megyei RMDSZ elnöke, a megyei önkormányzat vezetője is.



A köszöntés rendjén Kánya Zsolt Albert ideiglenes elnökként köszöntötte a gyűlés részvevőit. Az alapszabályzatnak megfelelően jegyzőkönyvvezetőt választottak – erre Máncz Dezsőt kérték fel.

Pataki Csaba elevenítette fel a tavalyi közgyűlés óta eltelt időszakot. És mondott köszönetet ezúttal is annak okán, hogy mind a helyhatósági, mind a parlamenti választások alkalmával sok-sok szavazatot kaptak a Szövetség jelöltjei.

Kánya Zsolt ideiglenes elnök, egyben a tanácsbeli RMDSZ-frakció vezetője is a mögöttünk álló időszakról beszélt. Az akkori tisztújításról szólt, a választási kampányokról, illetve az azóta eltelt időszakról. Elmondta, hogy nagyon sok a feladat, az elvárások is jelentősek. Ezeknek folytonos párbeszéddel igyekeznek eleget tenni. Ennek kapcsán türelmet kért, mint rámutatott, csodát egyik napról a másikra nem lehet tenni, azonban az előrelépés jeleit már látni.



A tisztújítás rendjén egyetlen jelölt neve hangzott el, éspedig Kánya Zsolté. A jelenlévők egységesen kérték fel a szavazás során őt arra, hogy folytassa a munkáját. Két alelnököt is megnevezett, akikkel közösen látja majd el a továbbiakban a teendőket: Fleisz Adrien tanácstagot, illetőleg, hogy a szervezet nyitottsága előtérbe kerüljön, Rotmund Tímeát. A jelenlévők őket is egyöntetűen megszavazták.

Az alkalom kötetlen beszélgetéssel folytatódott. A megyei szervezet elnöke beszélt arról, hogy igyekeznek még idén aszfaltréteggel beburkolni a Temető utcát, de a megyei önkormányzat szűkös anyagi lehetőségei okán megeshet, hogy csak jövőre fogják tudni a tényleges munkálatot elvégeztetni. A különféle pályázati lehetőségekről is beszélgettek, de felmerült például a Kubának mondott falurész ügye. Pataki Csaba megígérte, hogy segít változtatni a jelenlegi áldatlan állapoton, amely szerint az a rész is árvíz-veszélyeztetettnek van minősítve.

Jó hangulatú volt a kaplonyi RMDSZ közgyűlése.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: